Najib’Palace

Personal weblog with news of software, hardware, technology, tips and tricks

Download youtube

Haik!…disebabkan ramai yang tanye camne nak download video dari youtube maka terpaksa lah patik menurunkan ilmu hitam kat blog ni…pengerasnyeee… Internet dengan konektion sekurang²nya 1Mbps download 512Upload. berserta dengan RAM sekurang² 512MB. cara caranyeee

 For Internet Explorer (PC) users1) Cari video klik yang korang mahu then copy links dia…cam gambar bawah tu…kaler biru tu..0 :

2) copy je kesemua url links kaler biru tu….”

3) pastu paste url yang korang copy tadi kat website nieh > http://www.savevideodownload.com/download.php ( Paste kat Video url Kolum tu )

4) Selepas Paste url video tu dia automatik kuar butang “get download url” klik je kat url tu then akan kuar links download. korang copy links download tu then paste kat internet explore address bar tu. lepas tu akan kuar dialog pertanyaan mau save atau save as….pilih save as then letak je nama ape². contoh videoaku.flv pastikan ia berakhir dengan .flv

seterusnyeee… step kat bawah nie..sekarang bukak kamus ENglish ek…🙂

5) The .flv file is not a common multimedia file, you need a software called FLV player to play it. Click here to get Free FLV Player

6) Install the FLV player into your computer.

7) Select the video clip that you downloaded and play

8) If you want to convert the FLV video and play it in IPod, PSP, mobile phone(3GP format), then you need to download FLV Converter

sekian saja tutor utk arinie..fuh penatt..sambung keja balik..bulan punye pasal rela ponteng keja buat tutor ni! jgn lupa upah tau!

January 23, 2008 - Posted by | tutor

No comments yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: